Audi A3 E-tron Forum

It is currently Fri Nov 17, 2017 7:49 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: App/charge issues
PostPosted: Mon Sep 11, 2017 9:52 am 
Offline

Joined: Wed Aug 30, 2017 7:11 am
Posts: 6
Hi all,

I keep receiving MMI Connect app error messages as notifications on my phone lock screen, but when I unlock my phone to see what's wrong I can't find the error message in the App anywhere.

I had been ignoring this in the 2 weeks I've had the car (used) as I suspected that App would already have a bad reputation as it seems next to useless to me, but now the charge is behaving oddly too so I'm suspicious something is wrong with the actual car.

Today for example, the app showed it's usual vague error message and I think the charge was at 14 miles at that point. I got in it a few hours later and it was up at 27 miles which was odd as it usually never says more than 22. It then plummeted rapidly and shed 13 miles of electric range down to 14 miles in about 1 mile of driving. It continued to drop at a rate that seemed greater than my consumption until I got back home and it's now charging again.

Thoughts?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: App/charge issues
PostPosted: Tue Sep 12, 2017 3:04 am 
Offline

Joined: Wed Aug 30, 2017 7:11 am
Posts: 6
Faldo wrote:
Hi all,

I keep receiving MMI Connect app error messages as notifications on my phone lock screen, but when I unlock my phone to see what's wrong I can't find the error message in the App anywhere.

I had been ignoring this in the 2 weeks I've had the car (used) as I suspected that App would already have a bad reputation as it seems next to useless to me, but now the charge is behaving oddly too so I'm suspicious something is wrong with the actual car.

Today for example, the app showed it's usual vague error message and I think the charge was at 14 miles at that point. I got in it a few hours later and it was up at 27 miles which was odd as it usually never says more than 22. It then plummeted rapidly and shed 13 miles of electric range down to 14 miles in about 1 mile of driving. It continued to drop at a rate that seemed greater than my consumption until I got back home and it's now charging again.

Thoughts?


So today it showed 25 miles on full charge, then after 8 actual miles of driving in pure EV move was showing 14 miles, so it was over estimating before I set off by 3 miles.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron
© Audi A3 E-tron Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group