Audi A3 E-tron Forum

It is currently Wed Sep 20, 2017 11:50 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Intrunder Alarm Randomly sounding when parked
PostPosted: Tue Jan 12, 2016 4:28 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 12, 2016 4:08 pm
Posts: 6
My ETron is being transfered to Preston Audi Etron specialists as it not well.

The intruder alarm sounds randomly when parked up and it is only achieving 15 Mile per charge.

The local dealer have traced the alarm problem back to the green light by the charge socket and believe this might be the cause of the low mileage issue.

During the summer I could travel to and from work on a single charge with some charge remaining 18 miles in total but now I am lucky if I make it home in EV only. While I understand the mileage will drop to account for the lighting used this recent drop to 15 miles per charge is way down from the up to 30 mile claim.

My hope is this charge socket fault is either terminating the charge early or indicating fully depleted to early. Last week I was surprised when I arrived at work with 19 miles remaining 3/4 of charge but on the return trip all 19 miles disappeared in the first 6 mile and the engine started.

Its such a shame the battery technology is holding these cars back I cant wait until Lithium Air battery is a reality and capacities increase ten fold for the same weight/footprint.

To ad insult to injury I have now gone from a Green environmentally friendly driver to a diesel polluter. :evil:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intrunder Alarm Randomly sounding when parked
PostPosted: Wed Jan 13, 2016 7:13 am 
Offline

Joined: Wed Sep 11, 2013 10:39 am
Posts: 25
Did your dealer fix the intruder alarm / green light issue and you still have range issues, or not yet?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intrunder Alarm Randomly sounding when parked
PostPosted: Wed Jan 13, 2016 10:55 am 
Offline

Joined: Tue Jan 12, 2016 4:08 pm
Posts: 6
No the car is sitting at the local dealers while they agree who takes it to Preston.
Its a lease company car and the lease firm are insisting its Audi's problem, the local garage have suggested I return and take it to Preston which I've been told not to do, they also want their loan car back.

I've just had a call from Audi replacement cars who are going to arrange a car for me tomorrow at the local dealers so I guess I'm dropping the garages car back and picking up another.

Just checked on Audi connect and my etron is still sitting in the local dealers at Grange so I suspect I could have this loan car for some time!

Oddly it did a 2 mile journey at 17:42 last night, this might have been a test drive.

Lets see what tomorrow brings when I swap cars and ask for an update on progress.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intrunder Alarm Randomly sounding when parked
PostPosted: Thu Jan 14, 2016 4:38 am 
Offline

Joined: Mon Dec 07, 2015 8:47 am
Posts: 60
Location: Reading/Basingstoke UK
I had a similar service capability problem with my leased Chevy Volt. The leasing company kept booking it in to the local garage when I knew that the nearest garage capable of servicing the Volt was 30 miles away. Each time I received the booking confirmation I called the local garage and asked them if they could service the Volt and when they said "no" I then suggested that they reject the booking back to the leasing company.

When I had a breakdown (the Volt, not me) the AA took it to the local garage and the garages then had to transport it to the authorised Volt garage in Wimbledon.

Seems like Audi have the same issues with not all garages able to touch an e-tron.

It's all hassle you can do without but I guess it comes with the leading edge technology.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intrunder Alarm Randomly sounding when parked
PostPosted: Mon Jan 18, 2016 11:58 am 
Offline

Joined: Tue Jan 12, 2016 4:08 pm
Posts: 6
Collected my etron tonight 62 mile trip to Preston and back.
The report states cause of random alarms was a bad connection in the wiring loom and the charge issue was a defective charge button.

I'll check it over the next few days to see if both issues have gone.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
© Audi A3 E-tron Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group